Καλώς ήλθατε!!!!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

''Ας μη γνωρίζει το αριστερό σου χέρι τι κάνει το δεξί''.



 
Σήμερα πήγα στο Ληξούρι και συναντήθηκα τυχαία με  μια ομάδα συμπολιτών μας, από το Αργοστόλι, που είχε έλθει να συμπαρασταθεί στους κατοίκους 2 χωριών της Παλικής  με τρόφιμα και με είδη πρώτης ανάγκης .Κάποια στιγμή τους ''μυρίστηκε'' μια τηλεοπτική κάμερα και εκεί δόθηκε ένας  ''αγώνας'' για να μη τραβήξει πλάνα από τη διανομή και ιδιαίτερα για να μην φανούν τα πρόσωπα τους.
Να σας εξομολογηθώ προς στιγμή ξαφνιάστηκα με την ενέργεια τους αυτή, αλλά αμέσως συνήλθα και δικαιολόγησα την πράξη τους.
Δεν ήθελαν τη δημοσιότητα,όπως μερικοί την επιζητούν,ούτε άφησαν τα τρόφιμα στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης που έχει καθορισθεί αλλά προτίμησαν το ''ας μη γνωρίζει το αριστερό σου χέρι τι κάνει το δεξί''.
Οι κάτοικοι του χωριού ,περισσότεροι ηλικιωμένοι,προσέρχονταν αθορύβως μα με ζωγραφισμένη την αγωνία και τη θλίψη στα πρόσωπα τους και μάλιστα μερικοί  δεν ρωτούσαν και από που είναι η βοήθεια όχι από αδιαφορία αλλά από απόγνωση και απελπισία.Έπεσε η οικονομική κρίση πλάκωσαν και οι σεισμοί και σχεδόν κάθε ελπίδα ανάκαμψης νομίζουν ότι έχει χαθεί.
Κουράγιο συμπολίτες ο Θεός είναι μεγάλος ,να μην χάνουμε την πίστη μας και την ελπίδα μας γιατί ευτυχώς ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα η ανθρωπιά.
 Βέβαια θέλω να επισημάνω ότι δεν αναφέρομαι για την εθελοντική βοήθεια συμπατριωτών μας εκτός του νομού και των τροφίμων που μας στέλνουν που λογικό είναι να μην μπορούν να αποφύγουν τη δημοσιότητα.
Τέλος επιθυμώ να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε αυτήν την αθόρυβη μα δημιουργική ομάδα που για την προσωπική τους εργασία ,για την όλη ετοιμασία,έλαβαν ως ''μισθό την ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ των  συμπολιτών μας που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο.
Σ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.